Waarom AMMA?

Als zorgverstrekker heeft u een aantal bijzondere noden. AMMA heeft voor elke verzekeringsbehoefte een contract ontwikkeld met specifieke waarborgen die vertrekken vanuit uw beroep als zorgverstrekker. Zo kunnen wij optimaal aan uw verzekeringsbehoeften beantwoorden. Bij AMMA krijgt u bovendien een verzekeringscontract (para)medische beroepsaansprakelijkheid dat als het beste op de markt beschouwd mag worden.

AMMA werd in 1944 door een aantal zorgverstrekkers opgericht met als unieke doelstelling de verzekeringsbelangen van de (para)medische sector beter en efficiënter te behartigen.  

Sinds 1944 is AMMA uitgegroeid tot een toonaangevende verzekeringsonderneming. AMMA is de marktleider voor (para)medische beroepsaansprakelijkheid, én een bevoorrechte partner van 61.000 collega-zorgverstrekkers. Vandaag beheren de zorgverleners AMMA in samenwerking met onze verzekeringsspecialisten. Bovendien zijn de zorgverstrekkers ook vertegenwoordigd in onze Raad van Bestuur (zie de rubriek 'Woord van de Voorzitter').   Een strategie die loont, want AMMA sluit elk jaar af met een positief saldo sinds 1993.

AMMA wil in de toekomst haar leiderspositie in (para)medische beroepsaansprakelijkheid verder verstevigen opdat zij uw belangen tot het uiterste kan blijven verdedigen.

In deze rubriek vindt u tien belangrijke redenen om, zoals ruim 61.000 collega’s, het beheer van uw contract (para)medische aansprakelijkheid aan AMMA toe te vertrouwen.

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Aarzel niet om ons te contacteren!

4. U KRIJGT EXTRA (PARA)MEDISCHE WAARBORGEN, EN DIT ZONDER BIJKOMENDE BIJDRAGE!

oth

Het contract B.A. Beroep van AMMA waarborgt altijd zonder bijkomende bijdrage:

- uw contractuele aansprakelijkheid: in de meeste gevallen ontstaat tussen u als zorgverstrekker en de patiënt een stilzwijgende, niet-schriftelijke overeenkomst waarbij u gehouden bent aan een aantal verplichtingen (bijvoorbeeld de Wet op de Patiëntenrechten).

- uw extra-contractuele aansprakelijkheid, zoals bijvoorbeeld

  • uw niet-professionele aansprakelijkheid: bij het betreden van uw praktijk glijdt de patiënt uit over uw gladde vloer.

  • uw aansprakelijkheid bij het uitoefenen van het beroep: tijdens een huisbezoek veroorzaakt u schade aan de bezittingen van de patiënt.


Bovendien kunt u bij AMMA, mits betaling van een bijkomende bijdrage, een aantal belangrijke bijkomende waarborgen onderschrijven:

  • Rechtsbijstand

    • uitoefening van verhaal voor de schade die u oploopt tijdens de beroepsactiviteiten ingevolge de fout van een aansprakelijke derde

    • de vergoeding van de hiervoor vermelde schade, indien de verantwoordelijke derde onvermogend is

    • de aanstelling van een advocaat naar keuze voor uw strafrechtelijke verdediging nadat het slachtoffer vergoed werd

  • de bijstand aan patiënten : wij vergoeden de patiënten wanneer deze het slachtoffer zijn van ongevallen opgelopen tijdens hun verblijf in uw beroepslokalen, zelfs indien u niet aansprakelijk bent.

Vragen over producten

02/209 02 21 Of laat u opbellen ›

Gratis offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend prijsinformatie.

Vraag een offerte ›

Contract afsluiten

Kies voor een duidelijk aanbod op maat aan scherpe prijzen.

Word nu sociëtaris ›

Schadegeval melden of een vraag over een klacht

02/209 02 07

Inschrijven op onze nieuwsbrief