Waarom AMMA?

Als zorgverstrekker heeft u een aantal bijzondere noden. AMMA heeft voor elke verzekeringsbehoefte een contract ontwikkeld met specifieke waarborgen die vertrekken vanuit uw beroep als zorgverstrekker. Zo kunnen wij optimaal aan uw verzekeringsbehoeften beantwoorden. Bij AMMA krijgt u bovendien een verzekeringscontract (para)medische beroepsaansprakelijkheid dat als het beste op de markt beschouwd mag worden.

AMMA werd in 1944 door een aantal zorgverstrekkers opgericht met als unieke doelstelling de verzekeringsbelangen van de (para)medische sector beter en efficiënter te behartigen.  

Sinds 1944 is AMMA uitgegroeid tot een toonaangevende verzekeringsonderneming. AMMA is de marktleider voor (para)medische beroepsaansprakelijkheid, én een bevoorrechte partner van 61.000 collega-zorgverstrekkers. Vandaag beheren de zorgverleners AMMA in samenwerking met onze verzekeringsspecialisten. Bovendien zijn de zorgverstrekkers ook vertegenwoordigd in onze Raad van Bestuur (zie de rubriek 'Woord van de Voorzitter').   Een strategie die loont, want AMMA sluit elk jaar af met een positief saldo sinds 1993.

AMMA wil in de toekomst haar leiderspositie in (para)medische beroepsaansprakelijkheid verder verstevigen opdat zij uw belangen tot het uiterste kan blijven verdedigen.

In deze rubriek vindt u tien belangrijke redenen om, zoals ruim 61.000 collega’s, het beheer van uw contract (para)medische aansprakelijkheid aan AMMA toe te vertrouwen.

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Aarzel niet om ons te contacteren!

6. BIJ ONS IS HET GEWAARBORGD KAPITAAL B.A. BEROEP BIJ DE HOOGSTE VAN DE MARKT!

oth

Om haar leden optimaal te beschermen, stelde AMMA haar waarborg ‘lichamelijke letsels’ vast op € 5.000.000 per verzekeringsjaar. In bepaalde gevallen bieden we maatoplossingen die zelfs hoger gaan dan dit bedrag.

AMMA gelooft dat een contract moet voldoen aan de eisen van uw beroep en van de hedendaagse samenleving.

Dat rechtbanken zorgverstrekkers veroordelen is een vaststaand feit. Dat zij bovendien steeds hogere bedragen aan de slachtoffers toekennen is een bijkomend risico waar zorgverstrekkers rekening mee moeten houden.

Ook dient u in gedachten te houden dat:

  • in het verzekerd bedrag interesten en honoraria inbegrepen moeten zijn. Zoals u weet, kunnen (para)medische aansprakelijkheidszaken bijzonder lang aanslepen en de advocatenkosten zijn dikwijls navenant.

  • het verzekerd bedrag uitgekeerd wordt ongeacht het aantal slachtoffers. Indien de verschillende vorderingen hun oorsprong vinden in eenzelfde schadegeval zal het verzekerd bedrag slechts eenmaal uitgekeerd worden.

Als zorgverstrekker kunt u altijd en overal om bijstand verzocht worden (bijvoorbeeld tijdens uw vakantie of een internationaal seminarie). Daarom geniet u steeds van een wereldwijde waarborg voor de dringende medische hulp die u moet verstrekken.

Opgelet: contacteer AMMA indien u een belangrijk deel van uw beroepsactiviteit in het buitenland uitoefent.

Vragen over producten

02/209 02 21 Of laat u opbellen ›

Gratis offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend prijsinformatie.

Vraag een offerte ›

Contract afsluiten

Kies voor een duidelijk aanbod op maat aan scherpe prijzen.

Word nu sociëtaris ›

Schadegeval melden of een vraag over een klacht

02/209 02 07

Inschrijven op onze nieuwsbrief