Waarom AMMA?

Als zorgverstrekker heeft u een aantal bijzondere noden. AMMA heeft voor elke verzekeringsbehoefte een contract ontwikkeld met specifieke waarborgen die vertrekken vanuit uw beroep als zorgverstrekker. Zo kunnen wij optimaal aan uw verzekeringsbehoeften beantwoorden. Bij AMMA krijgt u bovendien een verzekeringscontract (para)medische beroepsaansprakelijkheid dat als het beste op de markt beschouwd mag worden.

AMMA werd in 1944 door een aantal zorgverstrekkers opgericht met als unieke doelstelling de verzekeringsbelangen van de (para)medische sector beter en efficiënter te behartigen.  

Sinds 1944 is AMMA uitgegroeid tot een toonaangevende verzekeringsonderneming. AMMA is de marktleider voor (para)medische beroepsaansprakelijkheid, én een bevoorrechte partner van 61.000 collega-zorgverstrekkers. Vandaag beheren de zorgverleners AMMA in samenwerking met onze verzekeringsspecialisten. Bovendien zijn de zorgverstrekkers ook vertegenwoordigd in onze Raad van Bestuur (zie de rubriek 'Woord van de Voorzitter').   Een strategie die loont, want AMMA sluit elk jaar af met een positief saldo sinds 1993.

AMMA wil in de toekomst haar leiderspositie in (para)medische beroepsaansprakelijkheid verder verstevigen opdat zij uw belangen tot het uiterste kan blijven verdedigen.

In deze rubriek vindt u tien belangrijke redenen om, zoals ruim 61.000 collega’s, het beheer van uw contract (para)medische aansprakelijkheid aan AMMA toe te vertrouwen.

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Aarzel niet om ons te contacteren!

3. UW CONTRACT B.A. BEROEP WAARBORGT OOK RESULTAATSVERBINTENIS INDIEN NODIG!

oth

Juridisch gezien mogen zorgverstrekkers zich ten opzichte van hun patiënten niet tot een bepaald resultaat verbinden.

De verbintenissen tussen de zorgverstrekkers en hun patiënten worden immers meestal als inspanningsverbintenissen gezien.

De zorgverstrekker engageert er zich dan enkel toe alle beschikbare middelen aan te wenden om de gezondheidstoestand van de patiënt te verbeteren.

Nochtans kunnen bepaalde zorgverstrekkers, in welbepaalde gevallen, tot een resultaatsverbintenis gehouden worden:

  • bij medische onderzoeken zoals een labo-analyse of medische beeldvorming

  • bij het gebruiken van medische apparaten

Sommige verzekeraars maken voorbehoud voor wat de dekking van de resultaatsverbintenis betreft.

Bij AMMA komt u niet voor verrassingen te staan: zowel de inspanningsverbintenis als de resultaatsverbintenis worden gewaarborgd, deze laatste indien dit relevant is voor uw specialisme.

Vragen over producten

02/209 02 21 Of laat u opbellen ›

Gratis offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend prijsinformatie.

Vraag een offerte ›

Contract afsluiten

Kies voor een duidelijk aanbod op maat aan scherpe prijzen.

Word nu sociëtaris ›

Schadegeval melden of een vraag over een klacht

02/209 02 07

Inschrijven op onze nieuwsbrief