AMMA nieuws - Pers

25JUL
2023
Pers

Interview van Frédéric Melle, Chief Product Officer (Ensur/The Wave)

Digitalisering blijft ongetwijfeld een uitdaging voor de verzekeringssector.

AMMA Verzekeringen ziet digitalisering als een middel om de gebruikerservaring te verbeteren en een optimale service te bieden, niet als ...
 
Lees meer

01APR
2022
Pers

Vaccinatiecampagne COVID-19: toepassing van de waarborgen B.A. Beroep en B.A. Uitbating voor apothekers

AMMA Verzekeringen bevestigt u dat de waarborgen BAB en BAU verworven blijven, in het kader van de COVID-19/Coronavirus pandemie, volgens de onderschreven algemene en bijzondere voorwaarden, voor de verzekerde apothekers, overeenkomstig de wet van 28 februari 2022 betreffende de vaccinatie en toediening van vaccins vergund voor de profylaxe van COVID-19. (link naar het Belgisch Staatsblad)

Dit betreft apothekers:    
 
- die de artsenijbereidkunde uitoefenen en gemachtigd zijn om voor te schrijven en toe te dienen:

a) vaccins die enkel zijn vergund voor de profylaxe van het coronavirus SARS-CoV-2;
b) ...

 
Lees meer

02JUL
2021
Pers

Het afnemen van snelle antigeentesten als apotheker vanaf 12 juli wordt door uw polis BA Beroep verzekerd !

Apothekers kunnen vanaf 12 juli vrijwillig snelle antigeentesten aanbieden in hun apotheek. Deze activiteit wordt door de verzekering B.A. Beroep van AMMA Verzekeringen gedekt.

 
U dient als apotheker eerst een theoretische en praktische opleiding te volgen. Daar leert u hoe u de staalafname uitvoert, welke beschermende kledij u hierbij nodig hebt, hoe u uw infrastructuur hiervoor organiseert en hoe de registratie van de testresultate ...
 
Lees meer

23MRT
2021
Pers

De aanvraag van het sociaal statuut RIZIV is online!

Bij AMMA kunnen de geconventioneerde (para)medische beroepen kiezen om hun verzekering gewaarborgd inkomen te financieren via persoonlijke bijdragen die 100% fiscaal aftrekbaar zijn, of via het sociaal statuut RIZIV.

De digitale procedure voor de aanvraag van de RIZIV bijdrage is sinds 2020 (premiejaar 2019) van toepassing voor logopedisten, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en apothekers en is vanaf dit jaar (premiejaar 2020) ook van toepassing voor artsen en tandartsen! Hierdoor worden uitwisselingen op papier verminde ...

 
Lees meer

03FEB
2021
Pers

Vaccinatiecampagne COVID-19: toepassing van de waarborgen B.A. Beroep en B.A. Uitbating

(UPDATE 02/04)

Beste sociëtaris,


In het kader van de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 worden de waarborgen BAB en BAU als volgt toegepast:
 

A. Voor de prestaties buiten de door de overheid georganiseerde (mobiele of  niet mobiele) vaccinatiecentra: 

  • AMMA VERZEKERINGEN bevestigen u dat de waarborgen BAB en BAU verworven blijven volgens de onderschreven algemene en bijzondere voorwaarden.
     
  • De waarborg blijft beperkt tot de verzekerden (artsen en verpleegkundigen) die krachtens de wet een vaccin mogen toedienen.
     
  • De waarborg blijft beperkt tot de verzekerden die krachtens de wet van 06.11.2020 (bijlage 1) en de omzendbrief van de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid (bijlage ...
 
Lees meer

29JUN
2020
Pers

Internationale motorrijtuigverzekeringskaart: formaat verandert vanaf 1 juli 2020!

Het Belgisch Bureau van Autoverzekeraars (BBAV) heeft ons meegedeeld dat de Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart ("Groene Kaart") vanaf 1 juli 2020 niet meer in het groene formaat zal worden afgedrukt. 

Vanaf die datum wordt de groene kaart vervangen door kaarten in "zwarte letters op een witte achtergrond". Ook kan vanaf die datum de internationale motorrijtuigverzekeringskaart in digitaal formaat overgemaakt worden.

Overgangsfase tot 31 december 2021

Er is een overgangsfase ingesteld: groene kaarten die vóór 1 juli 2020 zijn afgedrukt en waarvan ...

 
Lees meer

10JUN
2020
Pers

De dienst « Sociaal Statuut » van MyRiziv is on-line !

Bij AMMA kunnen de geconventioneerde (para)medische beroepen kiezen voor een gewaarborgd inkom verzekering, te financieren via persoonlijke bijdragen, fiscaal aftrekbaar, of via het sociaal statuut RIZIV.

Deze aanvraag  van het sociaal statuut RIZIV gaat dit jaar in digitaal modus ! De bedoeling van deze digitalisatie is de uitwisselingen op papier te verminderen en de administratieve last te vereenvoudigen door, onder meer, het beheer van uw sociaal statuut te automatiseren.
...

 
Lees meer

23MRT
2020
Pers

COVID-19 : onze waarborgen B.A. Beroep en B.A. Uitbating blijven verworven

(UPDATE 23/07)

Geachte Sociëtaris,

Ons Belgisch gezondheidssysteem maakt een ongekende gezondheidscrisis door waar u als eerstelijnspeler mee te maken heeft. 

Alle medewerkers van AMMA willen hun steun en het grootste respect betuigen voor de moed en toewijding van al onze leden tijdens deze donkere dagen.

U kunt er ook zeker van zijn dat onze teams hun uiterste best zullen doen om u te helpen bij al uw administratieve procedures.  We zullen steeds tot uw beschikking staan en aandacht besteden aan de evolutie van de situatie om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.


B.A. Beroep en B.A. Uitbating

AMMA VERZEKERINGEN bevestigen u dat de waarborgen BAB en BAU verworven blijven, in het kader van de COVID-19/Coronavirus pandemie, volgens de onderschreven algemene en bijzondere voorwaarden, voor de verzekerden, die, in een noodtoestand, activiteiten moeten uitvoeren :

  • hetzij buiten hun normale bevoegdheid;
  • hetzij buiten hun specialisatie;
  • hetzij in het k ...
 
Lees meer

18MRT
2020
Pers

AMMA-kantoorsluiting

Beste sociëtaris,
Beste bemiddelaar,

Als gevolg van de overheidsmaatregelen ter bestrijding van het Covid 19-virus heeft het management van AMMA besloten haar kantoren tot nader order te sluiten. Deze sluiting is bedoeld om uw gezondheid en die van onze medewerkers te waarborgen.

Ondanks deze maatregelen en de sluiting van onze kantoren is de continuïteit van onze dienstverlening gewaarborgd.

Telefonische permanentie van onze diensten

Al onze medewerkers zijn per e-mail of telefoon beschikbaar en zijn elke werkdag tussen 8:30 en 17:0 ...

 
Lees meer

13MRT
2020
Pers

Coronavirus: aanbevelingen

Beste sociëtaris,

Zoals u weet, heeft onze regering op donderdag 12 maart uitzonderlijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van COVID-19 onder de bevolking te vertragen. Deze maatregelen zijn van kracht tot 3 april.

In overeenstemming met deze aanbevelingen raadt AMMA u aan de voorkeur te geven aan e-mail of telefonisch contact met onze relatiebeheerders voor eventuele vragen over uw verzekeringsdossiers. Een bezoek aan onze kantoren wordt mo ...

 
Lees meer

Vragen over producten

02/209 02 21 Of laat u opbellen ›

Gratis offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend prijsinformatie.

Vraag een offerte ›

Contract afsluiten

Kies voor een duidelijk aanbod op maat aan scherpe prijzen.

Word nu sociëtaris ›

Schadegeval melden of een vraag over een klacht

02/209 02 07

Inschrijven op onze nieuwsbrief