‹ Terug naar het overzicht
10JUN
2020
10/06/2020 Pers

De dienst « Sociaal Statuut » van MyRiziv is on-line !

news

 

Bij AMMA kunnen de geconventioneerde (para)medische beroepen kiezen voor een gewaarborgd inkom verzekering, te financieren via persoonlijke bijdragen, fiscaal aftrekbaar, of via het sociaal statuut RIZIV.

Deze aanvraag  van het sociaal statuut RIZIV gaat dit jaar in digitaal modus ! De bedoeling van deze digitalisatie is de uitwisselingen op papier te verminderen en de administratieve last te vereenvoudigen door, onder meer, het beheer van uw sociaal statuut te automatiseren.

Het on-line beheren van het sociaal statuut voor apothekers, kinesitherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen is mogelijk sinds 2 juni 2020, via de dienst “Sociaal Statuut” van MyRiziv.

Deze module wordt later toegankelijk voor andere geconventioneerde beroepen (artsen en tandartsen). In het “Sociaal Statuut” van MyRiziv zullen bovendien andere functionaliteiten beschikbaar worden in de loop van 2020-2021.

Voor meer details, raden wij U aan om de pagina “Digitalisering van de aanvraag van het sociaal statuut” (Hoofdsstuk 7) te raadplegen. Deze pagina bevat de veelgestelde vragen en de planning.

Bovendien, voor de toekomstige opvolging van uw sociaal statuut RIZIV, is het mogelijk om uw verzekeringsmaatschappij AMMA aan te stellen als gevolmachtigde, die voor de jaarlijkse opvolging van uw sociaal statuut zal zorgen.

Inschrijven op onze nieuwsbrief