‹ Terug naar het overzicht
23MRT
2021
23/03/2021 Pers

De aanvraag van het sociaal statuut RIZIV is online!

news

 

Bij AMMA kunnen de geconventioneerde (para)medische beroepen kiezen om hun verzekering gewaarborgd inkomen te financieren via persoonlijke bijdragen die 100% fiscaal aftrekbaar zijn, of via het sociaal statuut RIZIV.

De digitale procedure voor de aanvraag van de RIZIV bijdrage is sinds 2020 (premiejaar 2019) van toepassing voor logopedisten, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en apothekers en is vanaf dit jaar (premiejaar 2020) ook van toepassing voor artsen en tandartsen! Hierdoor worden uitwisselingen op papier verminderd en de administratieve last vereenvoudigd .

Van eind februari tot juni 2021 kunt u uw digitaal dossier raadplegen op MyRiziv en nagaan of uw contract aan AMMA is gekoppeld.  Staat AMMA niet in de opties waaruit u kunt kiezen? Contacteer ons zo snel mogelijk!

Op basis van de informatie over uw situatie en uw activiteiten wordt het bedrag van uw sociaal voordeel  automatisch door het RIZIV berekend en is dit zichtbaar op MyRiziv  in juli-augustus 2021.

Voor meer details over de planning, nodigen wij u uit de pagina "Digitalisering van de aanvraag van het sociaal statuut"(Hoofdstuk 7) te raadplegen. 

Bovendien is het voor de toekomstige opvolging van uw sociaal statuut RIZIV mogelijk om uw onderlinge verzekeringsonderneming AMMA aan te stellen als gevolmachtigde, die voor de jaarlijkse opvolging van uw sociaal statuut zal zorgen.

Inschrijven op onze nieuwsbrief