‹ Terug naar het overzicht
29JUN
2020
29/06/2020 Pers

Internationale motorrijtuigverzekeringskaart: formaat verandert vanaf 1 juli 2020!

news

 

Het Belgisch Bureau van Autoverzekeraars (BBAV) heeft ons meegedeeld dat de Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart ("Groene Kaart") vanaf 1 juli 2020 niet meer in het groene formaat zal worden afgedrukt. 

Vanaf die datum wordt de groene kaart vervangen door kaarten in "zwarte letters op een witte achtergrond". Ook kan vanaf die datum de internationale motorrijtuigverzekeringskaart in digitaal formaat overgemaakt worden.

Overgangsfase tot 31 december 2021

Er is een overgangsfase ingesteld: groene kaarten die vóór 1 juli 2020 zijn afgedrukt en waarvan de datum van geldigheid niet is verstreken, mogen tot 31 december 2021 in omloop blijven.

Internationale motorrijtuigverzekeringskaarten moeten worden uitgegeven in "zwarte letters op witte achtergrond" of in digitaal formaat: 
  • op de verlengingsdatum van de internationale motorrijtuigverzekeringskaart (op de verjaardag van het contract van de sociëtaris),
  • uiterlijk vanaf 1 januari 2022.

Motorrijtuigverzekeringskaarten afgedrukt door AMMA in "zwarte letters op witte achtergrond" of elektronisch formaat (PDF via e-mail) en zonder achterzijde vanaf 1 juli.

Vanaf 1 juli 2020 stuurt AMMA u de internationale motorrijtuigverzekeringskaarten in gedrukte vorm ("zwarte letters op witte achtergrond") of in elektronisch formaat (PDF via e-mail) indien u over een e-mailadres beschikt. U ontvangt  de kaarten in dit nieuwe formaat voor elk nieuwe afsluiting van een autoverzekering of elke verlenging van de internationale motorrijtuigverzekeringskaart (op de verjaardag van het contract van de sociëtaris).

Bovendien kan  achterzijde van de kaart vanaf 1 juli 2020 ook worden afgeschaft. BBAV beveelt aan om de adressen van de nationale bureaus niet meer te vermelden en om de achterzijde leeg te laten zonder tekst. AMMA heeft besloten deze aanbeveling op te volgen en zal vanaf 1 juli 2020 kaarten zonder  de achterzijde afdrukken.

Inschrijven op onze nieuwsbrief