B.A. Beroep

oth

1. Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?
2. Waarom uw verzekering B.A. Beroep bij AMMA afsluiten?

 

1. Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Als zelfstandige of loontrekkende zorgverlener blijft u 20 jaar verantwoordelijk voor elke (para)medische handeling, ook wanneer u ondertussen verandert van werkgever, uw activiteit als zorgverlener stopzet, met pensioen gaat of overlijdt (uw verantwoordelijkheid gaat over naar uw erfgenamen),..

U werkt voor eigen rekening als zelfstandige:
In dat geval zijn de kosten voor een advocaat en schadevergoedingen aan cliënten ten uwen laste! Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dus een must!

U werkt in loondienst:
Ook als bediende is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar!

  • Als bediende blijft u persoonlijk verantwoordelijk voor ‘zware fouten’ en ‘repetitieve lichte fouten’. Wanneer een patiënt in dit geval klacht indient, kunnen de advocaatkosten en de schadevergoeding op u persoonlijk verhaald worden door uw werkgever

  • Een patiënt heeft ook steeds het recht om u persoonlijk aan te klagen wegens een beroepsfout

  • bij schending van het beroepsgeheim, in een conflict met een collega, een arts of uw werkgever zelf over een fout, zult u een beroep moeten doen op een advocaat om uw belangen te verdedigen.

Als verpleegkundige of vroedvrouw zijn er bovendien enkele extra aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Volgende handelingen van verpleegkundigen of vroedkundigen in loondienst kunnen als zware fout aanzien worden: het verwisselen van medische dossiers, het toedienen van een verkeerd medicijn of een te hoge dosis, het geven van een verkeerde inspuiting, het aanreiken van een verkeerde ampul, het voorbehandelen van de verkeerde patiënt, het aan de oorzaak liggen van het opereren van verkeerde ledematen of organen,...  

U kent vast de uitstekende reputatie van AMMA in de branche van de (para)medische aansprakelijkheid. Door uw aansluiting geniet u van de meest complete dekking, zoals meer dan 40.000 andere zorgverleners.

2. Waarom uw verzekering B.A. Beroep bij AMMA afsluiten?

Sluit een polis af bij een verzekeraar die gespecialiseerd is in verzekeringsproducten die bestemd zijn voor de zorgsector.

Voor hartklachten moet u een cardioloog raadplegen !
Waarom zou u zich dan niet wenden tot een specialist in de (para)medische aansprakelijkheid om, samen met hem, een diagnose te maken van uw (para)medische aansprakelijkheid ?

Het verzekeren van risico's zoals de (para)medische aansprakelijkheid vergt immers een zéér bijzondere aanpak. Dit komt enerzijds tot uiting bij de onderschrijving van het contract en anderzijds bij een schadegeval.

Als u bij AMMA een contract afsluit, ontvangt u deskundige informatie met betrekking tot uw specifieke verzekeringsbehoeften, gevaarlijke uitsluitingen, in te vullen verzekeringshiaten, …

Tevens zijn wij bereid om met u te onderhandelen over "op maat gesneden voorwaarden" wanneer u zich in een specifieke beroepssituatie bevindt.

Bij schadegeval kan u bij AMMA beroep doen op deskundige raadgevers zodra er enig vermoeden bestaat dat uw aansprakelijkheid zou kunnen betrokken zijn.

Onze medewerkers begeleiden u voor wat betreft de administratieve en juridische aspecten van het geschil en verlenen u advies via interne of externe experten.

AMMA organiseert tot slot ook infosessies rond medisch risicobeheer op maat voor een aantal Belgische ziekenhuizen en andere groeperingen. U bekomt meer informatie via olga.apaligan@amma.be.

> terug naar de informatiefiche B.A. Beroep

Online prijsberekening

Zelf uw prijs berekenen? Registreer nu of meld u aan voor een online prijsberekening.

 Of laat u opbellen. Onze adviseurs helpen u graag.

Vragen over producten

02/209 02 20 Of laat u opbellen ›

Gratis offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend prijsinformatie.

Vraag een offerte ›

Contract afsluiten

Kies voor een duidelijk aanbod op maat aan scherpe prijzen.

Word nu sociëtaris ›

Schadegeval melden of een vraag over een klacht

02/209 02 07