Jonge afgestudeerde kinesitherapeut, geniet van de STARTPLUS-voorwaarden!

oth

U hebt net uw diploma behaald en u bent nieuw in het beroep ?

Menige administratieve stappen staan u te wachten, evenals de verplichting om te kiezen voor een aantal van de vereiste verzekeringen om uw carrière een goede start te geven en u tegen mogelijke problemen te beschermen. Een heleboel administratie te beheren tegelijkertijd.

Daarom helpt AMMA Verzekeringen u om meer duidelijkheid te scheppen in uw administratieve procedures, en te zorgen voor een uitgebreide bescherming dankzij het professionele verzekeringsprogramma "STARTPLUS" genoemd.

Naast de vele kortingen gaande van 10% tot 50% in het eerste jaar, geniet u bovendien van de B.A. Beroep verzekering tegen voordelige tarieven, hiermee inbegrepen een gratis dekking "Agressie en andere beroepsrisico's" (formule 1).

Administratieve procedures

Wat te doen als u een jonge afgestudeerde kinesitherapeut bent?

Eerst en vooral, is het noodzakelijk om te bepalen of u zich wenst te vestigen als zelfstandige, via een eenmanszaak of als bedrijfspartner, of anderzijds als werknemer voor een werkgever.

Ongeacht uw keuze, moet u zich bij deze verschillende instanties registreren voordat u met uw activiteiten start:

 • Visum 
  Ongeacht de sector waarin u wilt uitoefenen, moet u beschikken over een visum uitgegeven door de FOD Volksgezondheid. Het visum is uw “toestemming tot uitoefening". Deze werd u automatisch uitgereikt indien u uw studies in België als kinesitherapeut hebt voltooid na 2016.
 • De financiële tussenkomst van het RIZIV 
  Het sociaal statuut biedt de mogelijkheid voor onafhankelijke kinesitherapeuten om hun full-time aan te vullen op een effectieve manier jegens het volstrekt ontoereikend systeem van de sociale zekerheid.
 • Mutualiteit 
  Als u reeds bij een mutualiteit aangesloten bent, zal het nodig zijn om uw statuutswijziging van student naar werker te melden.
 • Sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen 
  Als zelfstandige bent u verplicht om per kwartaal sociale bijdragen te betalen aan een sociaal verzekeringsfonds. In ruil geniet u van een aantal sociale rechten.
 • Kruispunt Bank Ondernemingen (KBO) 
  De registratie van uw bedrijf (de vrije beroepen en zelfstandigen ontvangen een bedrijfsnummer) kan gedaan worden via een ondernemingsloket. De eerste inschrijving bij de KBO is gratis voor een vrij beroep.
 • RIZIV 
  Als u wilt dat uw patiënten kunnen genieten van terugbetalingen door de mutualiteit voor de gefactureerde zorgdiensten, moet u zich inschrijven bij het RIZIV. 

Als u als zelfstandige werkt, bent u niet onderworpen aan de BTW-regeling en dient u een professionele bankrekening te openen.

Nuttige links   

Verzekeringen: uw kortingen

Lid worden van ons STARTPLUS-programma, wat betekent dat?

Voordelen

Geniet van vele kortingen, waarvan beroepsaansprakelijkheidsverzekering begint bij  €20 of €30 voor het 1ste jaar (in functie van uw opleiding),  met de "Agressie en andere beroepsrisico 's" inbegrepen.

Andere verzekeringen

  

Uw korting op uw 1ste jaarpremie

B.A. Privé Leven

 

Korting van 50% 

Auto

  

Permanente korting van 10%
(onder voorwaarden)

Gewaarborgd inkomen

 

Korting van 50% 

Brand- en diefstal

 

Korting van 30% 

Hospitalisatie

 

Korting van 25% 

Ongevallenverzekering

 

Korting van 50% 

Eén enkel aanspreekpunt in het geval van een verzekeringszaak.

Het grote voordeel, indien u al uw verzekeringen afsluit bij AMMA, is dat u al uw administratieve zaken op één centraal punt kan regelen. Op die manier hebt u één enkel aanspreekpunt in het geval van een verzekeringszaak.

Vraag online uw STARTPLUS 

BA Beroep contract op MyAMMA!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: profiteer van onze STARTPLUS*-voorwaarden!

1e verzekeringsjaar:
 • € 20 of €30 afhankelijk van uw opleiding
 • Dekking Agressie (Formule 1) GRATIS!
2e en 3e verzekeringsjaar:
 • € 20 of € 30 afhankelijk van uw opleiding of € 35 of € 45 met de  dekking Agressie (Formule 1) afhankelijk van uw opleiding.
 • Juridische bijstand inbegrepen.
* Nieuwe tarieven 2023

Meer info over STARTPLUS

Contacteer ons!
 
U kunt ook ons contacteren: 

 

 

Vragen over producten

02/209 02 21 Of laat u opbellen ›

Gratis offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend prijsinformatie.

Vraag een offerte ›

Contract afsluiten

Kies voor een duidelijk aanbod op maat aan scherpe prijzen.

Word nu sociëtaris ›

Schadegeval melden of een vraag over een klacht

02/209 02 07